Salkun tapahtumat elokuussa

kannettava tietokone pöydällä
salkun sisältö elokuussa. Yhtiöt suurimmasta pienimpään, Admicom, Efecte, Qt Group ja Verkkokauppa.com
salkun sisältö elokuussa 2018

 

Elokuu on tähän mennessä ollut melko vilkas kuukausi, kun olen tehnyt muutaman myynnin ja yhden oston. Pyrin yleensä välttämään myyntejä jos vain mahdollista mutta nyt olen nähnyt osakepainon keventämisen ja pienen käteispuskurin keräämisen tarpeellisena varautumisena syklin ollessa jo melko kypsässä vaiheessa.

Myynnit:

Myin Revenio Groupin osakkeita kahteen otteeseen 50 kpl erissä. Salkussa on jäljellä 300 Revenion osaketta.

Myin 150 kpl Verkkokauppa.comin osakkeita. Salkussa on jäljellä enää toiset 150 osaketta.

Osto:

Ostin 100 kpl Qt Groupin osakkeita. Qt on uusi yhtiö salkussani.

 

Revenio Groupin myyminen ei ole varmaan tällä vuosikymmenellä ole ollut kovinkaan järkevää. Osake on yli kymmenkertaistunut eurokriisin jälkeen. Onko nyt sitten hyvä hetki myydä osakkeita? Ei ehkä paras mutta koska ajoittaminen ei onnistu, olen pienin erin keventänyt Reveniota melko lähellä sen ATH lukemia. Revenio on edelleen ylivoimaisesti suurin yksittäinen omistukseni ja sellaisena uskoisin sen myös pysyvän, ellei ihmeitä tapahdu. Pieni voittojen kotiuttaminenkin on varmasti perusteltua syklin tässä vaiheessa.

Kuukauden toinen myynti oli Verkkokauppa.comin vähentäminen. Myynti ajoittui Q2 osarin jälkeen, jolloin osake oli laskenut melko voimakkaasti, kun yhtiö ei yltänyt kasvuodotuksiin. En oikeastaan myynnilläni ottanut kantaa Verkkokauppa.comin tulevaisuuteen, vaan halusin ottaa Revenion myyntejä tasapainottamaan hieman tappioita, jotta verotaakka ei olisi niin suuri. Uskon edelleen Verkkokauppa.comiin ja se jäi vielä salkkuun, tosin kohtuullisen pienellä painolla. Toinen syy Verkkokauppa.comin myynnille oli siis tuo käteispuskurin kerääminen ja kun en halunnut Admicomin tai Efecten melko tuoreita hankintoja vähentää, osui myynti nyt Verkkokaupan kohdalle.

Osto

Qt Group on uusi yhtiö salkkuuni. Inderesin raportista:

  Qt kehittää, tuotteistaa ja lisensoi Qt-teknologiaan pohjautuvia ohjelmistokehitystyökaluja sekä kaupallisin että avoimen lähdekoodin lisenssein. Yhtiön tuotteiden avulla kehitetään monialustaisia sovelluksia ja graafisia käyttöliittymiä pöytäkoneisiin, mobiililaitteisiin sekä sulautettuihin järjestelmiin. Yhä useampi Qt:n asiakastoimiala on murroksessa niiden tuotteiden arvon siirtyessä laitteistoista ohjelmistoihin ja palveluihin. Qt on teknologiana mahdollistamassa tätä siirtymää. Yhtiön liiketoiminta-malli on hyvin skaalautuva ja se perustuu sovelluskehittäjille myytäviin lisensseihin sekä lopputuotteiden myyntiin pohjautuviin lisenssituloihin. Houkuttelevimmat kasvunäkymät ovat nyt autoteollisuudessa. ”

Ostin yhtiötä päivää ennen Q2 osarin julkaisemista. Osake oli jo ehtinyt päivän aikana nousta kolmisen prosenttia mutta päätin napata pienen erän Qt:ta salkkuun noususta huolimatta. Ja sieltähän tuli erittäin hyvä osari. Viime vuonna myöhästyneet kaupat realisoituivat osittain vasta nyt ja liikevaihto kasvoi voimakkaasti. Myös tulos oli tappio-odotuksista huolimatta plussan puolella vahvan liikevaihdon kehityksen johdosta. Inderes kuitenkin odottaa tuloksen olevan tappiollinen tänä vuonna, kun yhtiö tekee edelleen voimakkaita panostuksia kasvuun.

Qt:hen sijoitusta harkitsevalle kannattaa ottaa huomioon se, että liikevaihto ei jakaudu tasaisesti kvartaalien kesken, vaan kuten nähtiin, joinain neljänneksinä voi kasvu olla voimakasta ja toisina heikompaa. Joten Qt:n sijoittajan on totuttava epätasaiseen kyytiin. Inderesin mukaan kuitenkin nyt nähty hyvä kehitys nostaa hieman ennusteita ja itse suhtaudun luottavaisesti yhtiön pitkän aikavälin tavoitteeseen. Yhtiöllä on tavoitteena vuoteen 2021 mennessä saavuttaa 100 miljoonan liikevaihto ja 15% liikevoittoprosentti.

En usko, että teen enää tässä kuussa muita ostoja/myyntejä, mutta jos näin pääsisi tapahtumaan, niin päivitän tiedot varmasti tänne blogiin. Jos ihmettelette miksi kuvassa ei ole Revenion osakkeita, niin ne ovat Nordnetissa toisessa salkussani. Senkin voisi kyllä jakaa Sharevilleen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Vastaa