Mustia joutsenia ja nerokkaita brändejä

kannettava tietokone pöydällä

Kesäkuussa Suomen ja Yhdysvaltojen pörsseissä nähtiin nousevaa kehitystä. Oma salkkuni jäi indeksistä jälkeen ja päätyi kuukauden aikana hieman reilut kolme prosenttia pakkaselle.

salkun kehitys kesäkuussa 2019
salkun kehitys kesäkuussa 2019

Vuoden toinen kvartaali päätyi salkkuni osalta nelisen prosenttia plussan puolelle.

Q2 kehitys 2019
Q2 kehitys 2019

Musta Joutsen

Kesäkuussa aloitin Nassim Nicholas Talebin ”The Black Swan” eli Musta Joutsen kirjan lukemisen. Kirja on saatavilla myös suomeksi, mutta itse aloitin kirjan kuuntelemisen audiobookkina englanniksi. Musta Joutsen kertoo äärimmäisen epätodennäköisistä tapahtumista ja siitä kuinka olemme tavallaan sokeita tällaisille tapahtumille. Mustina joutsenina voisi pitää esim. vuoden 2001 terroristi-iskua New Yorkiin tai vuoden 2008 finanssikriisiä. Teos ilmestyi ennen finanssikriisiä. Mustana joutsenena voi myös pitää asiaa, jota yleisesti odotetaan tapahtuvaksi mutta joka ei tapahdukaan.

Kirja on minulla vielä kesken mutta sen verran voi sanoa, että tämä kirja vaatii varmasti muutaman uuden luku/kuuntelukerran.

Ostot kesäkuussa

Genius Brands International 1000 kpl @ 1,84 USD

Kamux 36 kpl @ 5,40 €

Genius Brands International 1000 kpl @ 1,59 USD

Genius Brands International 1000 kpl @ 1,52 USD

Genius Brands International 750 kpl @1,51 USD

Ostot yhteensä: 5640,12 €

Myynnit kesäkuussa

Admicom 25 kpl @ 39,99 €

Revenio Group 40 kpl @ 19,96 €

Talenom 25 kpl @33,60 €

Nixu 41 kpl @ 10,60 €

QT 61 kpl @ 11,45 €

Myynnit yhteensä: 3741,06 €

*Aloita sijoittaminen Nordnetissä aluksi vain 3 € kuluin*

Genius Brands International (GNUS)

Genius Brands on pieni jenkkiyhtiö länsirannikolta, joka tuottaa lastensarjoja (lähinnä piirrettyjä) omiin ja muiden kanaviin. Yhtiö saa liikevaihtoa myymällä sarjojaan sekä lisensoimalla brändejään mm leluvalmistajille. Yhtiön sarjoja pyörii mm. Netflixillä ja Nickelodionilla. Heidän oma kanavansa tavoittaa noin 80 miljoonaa Yhdysvaltalaistaloutta tosin en vielä tiedä heidän omien kanaviensa ansaintamallia.

Yhtiö tekee edelleen tappiota noin 1,3 MUSD kvartaalissa. Rahoitus on varmistettu tämän vuoden loppuun, jonka jälkeen pitäisi miettiä lisärahoitusta. Yhtiön liikevaihtotavoite tälle vuodelle on 6 miljoonaa dollaria ja rapiat. Ensimmäisen kvartaalin aikana liikevaihtoa kertyi 1,2 MUSD.

Sijoitin yhtiöön sen potentiaalin vuoksi. Jos Genius Brands onnistuu jonkun sarjansa kohdalla hyvin, saattaa osakekurssi parhaassa tapauksessa yli kymmenkertaistua nykyisestä tasosta.

Toisaalta vaakakupissa on myös riski pääoman tuhoutumisesta. Jos yhtiö ei onnistu tavoitteissaan vaan säilyy tappiollisena, tulevat he ensin printtaamaan osakkeita, jolloin nykyinen omistus laimenee. Lopulta yhtiö päätyy konkurssiin. Tämäkin on yksi skenaarioista.

Content with a purpose

Vuonna 2020 ilmestyy Genius Brandsin uusi sarja, joka on tehty yhteistyössä Stan Leen ja Arnold Schwartzeneggerin kanssa. Lisäksi Netflix sarjaan Llama Llama ja Rainbow Rangersiin on tulossa kakkoskaudet.

Yhtiön brändejä lisensoidaan siis myös kuluttajatuotevalmistajille ja liikevaihtoa uuden Rainbow Rangers sarjan tuotteista voidaan odottaa vuoden viimeiselle kvartaalille.

Genius Brands tekee sarjoja motolla ”content with a purpose” eli karkeasti sisältöä, jolla on merkitystä. Ajatuksena on tuottaa sisältöä, jonka vanhemmat näkevät turvallisena näyttää lapsilleen ja sisällössä on yleensä jokin opetuksellinen elementti.

Yhtiön osakekurssi on ollut laskussa ja markkinat eivät näytä uskovan yhtiöön. Tässä onkin ollut kontraajan paikka mutta aika näyttää olenko minä vai markkinat oikeassa yhtiön suhteen.

Myynnit

Myin Nixun ja QT:n pois OP:n salkusta. Näin jälkeenpäin katsottuna Nixun myynti tapahtui hieman epäedulliseen aikaan. QT:ta haluaisin vielä lisätä Nordnetin puolella ja yhtiö näyttää edistyvän tavoitteissaan. Viimeksi kuulimme yhtiöltä tietoja LG:n kanssa syvenevästä yhteistyöstä. QT on myös pitkällä aikavälillä potentiaalinen yritysostokohde.

Nixua en aio nykyiseen hintaan ostaa takaisin Nordnetin salkkuun, vaan jään odottamaan parempia ostopaikkoja Nixun kohdalla.

OP:n salkku on nyt tyhjä. Kuulin jälkeenpäin, että OP:lla tulisi kampanjahinnoittelu 1.9. alkaen, jossa 1% katto pienille kaupoille säilyisi. En ole vielä ihan varma jatkanko kampanjan myötä ostoja OP:n salkkuun mutta kampanjahinnat vaikuttavat kyllä väliaikaisilta, joten saatan jatkossa vain säästää Nordnettiin.

Vuoden 2020 alusta starttaava osakesäästötili on enää puolen vuoden päässä. Näillä näkymin tulen avaamaan tilin ensimmäisten joukossa. Sen verran on tullut kuitenkin kauppaa käytyä, että tilin hyödyt ovat itselleni melko suuret.

Kesäkin on jo lähes puolivälissä, muistakaahan nauttia mahdollisista lomista!

Lisää luettavaa:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Vastaa