Verkkokaupan sekoilut ja Nixua näykkimässä

kannettava tietokone pöydällä

Eletään jo maaliskuuta ja tällä hetkellä ainakin näyttäisi kevät olevan jo tuloillaan. Auringonpaiste antaa energiaa ja vuoden pimein vaihe on taas takana päin.

Kirjoitin tammikuussa alkaneesta tammirallista ja nousu jatkui salkkuni osalta myös helmikuussa. Helmikuun tuotoksi tuli 9% ja rapiat. Tähän täytyy olla erittäin tyytyväinen. Vuoden alusta salkkuni on paisunut noin 3000 € verran tai prosenteissa pyöreästi noin 30%. Voisikin ajatella noin kolmen vuoden tuoton syntyneen kahdessa kuukaudessa!

salkun kehitys helmikuussa 2019

 

En kuitenkaan usko nykyisen tahdin jatkuvan, vaikka se olisikin hyvin mieluisaa. Nousu on edelleen aiheuttanut minussa halun kotiuttaa voittoja ja varautua kurssilaskun varalta. Kuitenkin makro talouden indikaattorit ovat osoittaneet heikentyvää kehitystä ja esimerkiksi Saksassa kasvu on ollut melkein olematonta. Tästä huolimatta osakkeet ovat kirmanneet ylöspäin.

Jokainen salkkuni yhtiöistä on raportoinut tilinpäätöksistään ja minulle jäi erittäin positiivinen kuva salkkuni yhtiöiden suoriutumisesta viime kvartaalilla. Admicom on selkeästi ollut salkkuni tähti alkuvuonna. IPO hinnasta arvonnousua on varmasti kohta jo lähes 200%. Vahvalla vallihaudalla varustettu Admicom on jo kyllä kireästi arvostettu. Hieman tammikuun myynti harmittaa, kun osake on jatkanut voimakasta nousua, mutta onneksi kyydissä ollaan edelleen hieman yli 100 osakkeen voimin.

Osingot

Admicom maksoi helmikuun aikana osinkoa:

  • Osinko, Admicom 48€ BRUTTO
  • Osinko, Admicom 2,4€ BRUTTO

Jälkimmäinen osinko on OP:n tililtäni, jossa teen pientä kauppaa 1% kulukatolla. Suurin osa osakkeistani on Nordnetin tilillä*.

Seuraavaksi tililleni pitäisi kilahtaa Talenomin osinko ja myöhemmin Revenio Group. Lisäksi Verkkokauppa.com maksaa osinkoa neljännesvuosittain. Onhan näitä osinkoja mukava kerätä, vaikka en osinkosijoittaja enää olekaan.

Verkkiksen sekoilua

Verkkokaupalta nähtiin helmikuun aikana erikoinen näytelmä, joka ei ainakaan luottamusta lisää yhtiöön. Aikaisemmin ilmoitettu käyttökatteen jääminen ennustetusta peruttiin eli negatiivinen tulosvaroitus peruttiin. Syyksi ilmoitettiin virhe tietojärjestelmässä. Itsehän ehdin reagoida jo tulosvaroitukseen myymällä hieman vajaa puolet positiostani. Hieman ristiriitaisesti suhtauduin tähän uuteen tietoon. Menetin rahaa myymällä kuopassa osakkeita, mutta toisaalta yhtiön asiat paljastuivatkin olemaan paremmalla tolalla ja jäljelle jäänyt positio nousi hieman. Tällaiset sekoilut pitäisi Verkkokaupan kyllä jatkossa välttää.

Katson edelleen rauhassa mitä teen Verkkiksen osakkeitteni suhteen. Jäljellä on enää pieni jämäpositio ja kauheasti ei tällä hetkellä kyllä houkuta ostaa lisää, vaikka Verkkis kyllä mielestäni halpa tällä hetkellä onkin. Matka noin 9 € tasoilta tänne 4,x € tasoille on kyllä ollut pitkä ja kivinen.

Nixua näykkimässä

Olen jatkanut Nixun ostamista pienillä kaupoilla OP:n puolella. Tänään tätä kirjoittaessani, Nixu on ilmoittanut, että se tulee jatkossa hoitamaan IF vakuutusyhtiön tietoturvaa. Hieno juttu Nixun kannalta. Nixusta on sen kyberturva-preemio poistunut ja yhtiö treidaa verrokkiyhtiöiden tasoilla. Olen nähnyt nämä tasot hyväksi aloittaa ostot, vaikka mielelläni näkisin osakkeen halventuvan edelleen.

Ostot

Nixu 17 kpl @ 8,48 €

Nixu 11 kpl @ 8,48 €

 

Myynnit

Ei myyntejä kuukauden aikana.

 

Mukavaa jäädä odottelemaan vielä muutamien osinkojen kilahtamista tilille. Yhtiökokouksissa en tule näillä näkymin käymään mutta seuraan niistä tihkuvia tietoja aina tarkasti esimerkiksi Twitterin puolella. Menossa olevat kauppaneuvottelut Yhdysvaltojen ja Kiinan välillä tuovat myös nyt oman mausteensa markkinoille ja tällä hetkellä ilmassa on optimismia. Toivottavasti neuvotteluista saataisiin hyvä tulos. Lisäksi toivon, ettei presidentti Trump seuraavaksi ottaisi Eurooppaa hampaisiinsa. Mukavia aurinkoisia kevätkelejä lukijoille!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Vastaa