Tammiralli tuli puun takaa

kannettava tietokone pöydällä

Joulukuussa näytti vielä kirkkaan punaiselta ja markkinoilla lasketeltiin oikein huolella. Varsinkin jouluaatto oli jenkeissä synkkä. Kuka olisi uskonut, että huolet unohtuvat näinkin nopeasti, sillä tammikuu on ollut jenkeissä ja Helsingissä vahva.

Oma vuoteni lähti käyntiin erittäin hyvin, sillä silloin suurin sijoitukseni (tällä hetkellä Revenion jälkeen toiseksi suurin) Admicom ilmoitti positiivisesta tulosvaroituksesta. Yhtiö raportoi, että liikevaihto-ohjeistus ylitetään vuoden 2018 kohdalla.

Admicomin vuosi oli erittäin vahva ja olen tyytyväinen, että sain Revenion rinnalle toisen menestyvän pienen yhtiön.

Admicom ohjeisti myös hyvää tälle vuodelle. Katsottaessa hieman pidemmälle on vaikea sanoa onnistutaanko kasvua pitämään yllä. Toki yhtiön uusi Lite palvelu pienille yrityksille tukee kasvua, mutta Admicomin johdon on myös keksittävä uusia ajureita kasvuun. Yritysosto olisi yksi mahdollisuus (ja uhka) vai lähdetäänkö ulkomaille laajentumaan?

Kirjoitin viime postauksessa, että 100% osakepainolla mennään ja lisäillään jos ylimääräistä osakkeisiin riittää. Nyt olen kuitenkin syönyt sanani ja pudottanut osakepainon noin 80% tienoille. Miksi näin? Tammikuun voimakas kurssinousu yllätti minut täysin. Katsoin alkuvuonna kun salkkuni nousi melko rivakkaan tahtiin, joten uskoisin, ettei nykyinen nousutahti jatku kauaa. Niinpä päätin kotiuttaa hieman voittoja Admicomista ja Reveniosta. Tänä vuonna saatetaan nähdä vielä turbulenssia, joten halusin hieman sotakassaa, jotta olisi mahdollisuuksia yhteen tai kahteen ostoon jatkossa.

salkun kehitystä tammikuussa 2019

 

Myynnit

Admicom 50 kpl @ 24,75€

Revenio Group 70 kpl @ 15,00€

Verkkokauppa.com 121 kpl @ 3,98€

 

Ostot

Qt Group 5 kpl @ 8,52€

Nixu 13 kpl @ 9,08€

Verkkokauppa.com 11 kpl @ 4,40€

 

Verkkokauppa.comin sijoitukseni on ollut selkeä pettymys. Odotin yhtiöltä hyviä uutisia vaikean kauden jälkeen mutta saimmekin yhtiöltä tulosvaroituksen. Markkinat rankaisivat yhtiötä -10% laskulla tulosvaroituksen jälkeen. Itse tulosvaroituksesta saimme tietää, että liikevaihdon kasvu oli viimeisellä kvartaalilla erittäin hyvällä yli 20% tasolla mutta tulosvaroituksen syy oli käyttökatteen jääminen ennakoidusta. Lopulta tulosvaroitus ei mielestäni ollut kovinkaan raju mutta näin ei kuitenkaan sijoittajien luottamusta voiteta takaisin.

Myin OP:n salkustani Verkkokauppa.comin osakkeet tulosvaroituksen jälkeen ja Nordnetin puolella hodlaan vielä osakkeita. Jos verkkiksen case tästä lähtee kääntymään, niin minulla ei enää osakkeita kovin paljoa salkussa ole, jotta se näkyisi kehityksessä merkittävästi. Saatan myydä loputkin osakkeeni tämän vuoden aikana, jotta saan vähän verotaakkaa kevennettyä.

JD.comin sijoitustani mietin myös aika-ajoin. Osake on erittäin volatiili ja käynnissä olevien Kiinan ja Yhdysvaltojen välisten neuvottelujen lopputulos tulee varmasti vaikuttamaan osakkeen hintaan suuntaan tai toiseen. Toistaiseksi kuitenkin holdailen osaketta ja vaikuttaisi, että osakkeen syöksy on ainakin hetkeksi pysähtynyt.

Vähän kummallisesti kirjoittelen näitä päivityksiä keskellä kuuta, mutta tässä on jo sen verran tapahtumia ollut, että päätin kirjoittaa salkun tapahtumista. Jatkuuko nousu ja miten käy kauppasodan? Siitä ehkä seuraavassa päivityksessä.

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Vastaa