Berkshire ostaa Amazonia ja Revenio yrityskaupoilla Italiassa

kannettava tietokone pöydällä
salkun kehitys huhtikuussa 2019

 

Huhtikuu 2019 on historiaa ja salkkuni vahva alkuvuoden kehitys sai jatkoa. Salkkuni kuukauden tuottoprosentiksi muodostui 9,83%. Vahvasti salkussa on suoriutunut ainakin Revenio Group, joka ilmoitti kuukauden aikana ensin ostavansa italialaisen oftalmalogisia laitteita kehittävän yhtiön. Myöhemmin saimme kuulla, että yrityskauppa rahoitettiin instituutioille suunnatulla osakeannilla.

Yrityskauppa otettiin siis markkinoilla vastaan hyvin ja kauppa tulee nostamaan Revenion kasvuvauhtia. Maallikkona en osaa ottaa kantaa CenterVuen kilpailukenttään, mutta yrityksen tuotteita on kehuttu hyviksi.

Revenion sijoituscase tuntui yrityskaupan myötä saavan uutta tuulta purjeisiinsa. Yrityskauppaa olikin odoteltu jo jonkin aikaa.

Suurin osa salkkuni yhtiöistä on jo raportoinut ensimmäisen kvartaalin tuloksista, jäljellä taitaa olla enää Verkkokauppa.com, joka julkaisee tuloksensa 10.5.

Tulokset ovat mielestäni osuneet joko odotuksiin tai odotukset on ylitetty. Pahempia pettymyksiä ei tällä kerralla ole salkkuun osunut.

Ostot huhtikuussa

 

Kamux 33 kpl @ 6,04 €

Revenio Group 5 kpl @ 18,90 €

Revenio Group 2 kpl @ 19,08 €

Kamux 7 kpl @ 5,90 €

Qt Group 70 kpl @ 12,40 €

Ostot yhteensä: 1252,01 €

 

Myynnit huhtikuussa

 

JD.Com 75 kpl @ 28,32 USD – Positio suljettu

Myynnit yhteensä: 1878,08 €

 

 

Jatkoin Kamuxin ostoja myös huhtikuussa. Positio on edelleen liian pieni ja hintakin on valunut alaspäin, joten tulen varmasti jatkamaan ostoja edelleen. Kamux on kasvuyhtiöksi erittäin halpa ja markkinat tuntuvat hyljeksivän yhtiötä. Tänä vuonna Kamuxin kasvu todennäköisesti kiihtyy ja uskon kasvun näkyvän pörssikurssissa ennemmin tai myöhemmin.

Lisäsin Revenio Groupia kahdella pikkuostoksella huhtikuussa. Revenion ilmoitettua yrityskaupasta spekuloin markkinoiden ottavan sen hyvin vastaan ja kurssin nousevan.

Nappasin loppukuusta lisää QT Groupia hyvin menneen ensimmäisen kvartaalin tultua ulos. Omistan sitä jo pienen noin 400 € suuruisen position OP:n puolella, joten yhteensä omistan QT:ta nyt noin 1250 € edestä. Jos yhtiö yltää pitkän tähtäimen tavoitteisiinsa, on tuottopotentiaali edelleen kaksinumeroisissa lukemissa p.a

Kuukauden ainoa myynti oli JD.Comin positiosta luopuminen. En saavuttanut tarpeeksi suurta luottamuksen tasoa sijoitukseeni ja päätin kotiuttaa pienen myyntivoiton. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että Yhdysvallat ja Kiina pääsevät jonkinlaiseen sopimukseen kauppasodassa ja tämä voisi olla katalyytti kiinalaisille yhtiöille ainakin hetkelliseen kurssinousuun. Sopu ei ole kuitenkaan vielä kiveen hakattu, joten mitä tahansa saattaa tapahtua. Suurin syy myynnilleni oli kuitenkin se, etten löytänyt tarpeeksi analyysiä yhtiöstä ja tuntemus JD:n kohdalla jäi pintapuoliseksi.

 

Osingot

  • Osinko, Kamux 13,60 € BRUTTO

 

Kuukauden ainoa osinko tuli Kamuxilta ja näin osinkokevät on omalta osaltani taputeltu. Verkkokauppa.com toki maksaa kvartaaliosinkoja läpi vuoden.

 

Berkshire Hathawayn yhtiökokous

En ole osallistumassa kokoukseen, vaikka reissu olisi erittäin mukava joskus tehdä. Nimittäin BRK:n yhtiökokous pidetään jälleen toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna Yhdysvalloissa Omahassa. Kokousta voi kuitenkin seurata kotisohvalta striimiä seuraten. Kokoukseen voi myös valmistautua lukemalla tämän FT:n haastattelun Buffettista.

 

Berkshire ostaa Amazonia

Berkshire Hathaway on ostanut Amazonia mutta Buffett itse ei ole ollut ostojen takana. Ostojen takana on todennäköisesti joko Todd Combs tai Ted Weschler, joilla molemmilla on hallittavanaan noin 13 miljardin dollarin edestä arvopapereita.

Buffett on pitkään ollut Amazonin ja sen toimitusjohtajan Jeff Bezosin fani. ”Yeah, I’ve been a fan, and I’ve been an idiot for not buying.”

 

Lisää lukemista:

 

 

*Sijoita kuluttomiin Superrahastoihin*

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Vastaa