Vuoden 2019 ensimmäinen kvartaali oli salkkuni historian paras

kannettava tietokone pöydällä
tuottokuvaaja ensimmäiseltä kvartaalilta 2019
salkun kehitys ensimmäisessä kvartaalissa 2019
salkun kehitys maaliskuussa 2019. +6,18%
salkun kehitys maaliskuussa 2019

 

Nordnetin* salkkuni tuotoksi vuoden 2019 ensimmäisellä kvartaalilla tuli +38,76% ja maaliskuun tuotto oli +6,18%. Suurin tekijä salkun vahvassa kehityksessä oli Admicomin suuri paino Nordnetin salkussa (Admicom on tuottanut vuoden alusta noin 80%). Myös Talenom ja JD.com ovat kehittyneet hyvin ja Revenio on myöskin noussut joulukuun kuopasta. Ainoastaan Berkshire Hathaway ja Verkkokauppa.com tuntuvat mörnivän paikallaan. Ne ovatkin pienimmät Nordnetin salkkuni sijoitukset, joiden yhteenlaskettu paino salkussa on karkeasti 10%.

Vahvan kehityksen jälkeen ihminen saattaa alkaa tuntea itsensä kovinkin kyvykkääksi sijoittajaksi ja ”overconfidence bias” onkin yksi helposti mieleen hiipivä vinouma. Pitää muistaa, että lyhyellä aikavälillä onnella voi olla suuri vaikutus positiivisiin lopputulemiin, mutta pitkällä aikavälillä punnitaan todellinen taito.

Strategiani ollessa pääosin osakepoiminta (salkusta vain noin 1% on tällä hetkellä kiinni kehittyvän markkinan indeksissä) on pitkällä aikavälillä suuri riski sille, että jään indeksistä jälkeen. Sijoittaminen on kuitenkin enemmän maratonia kuin pikasprintti. Tämän kvartaalin tulos oli lukuisten myyntien jälkeen keskittyneemmän salkun tulos. Pyrkiessäni hajauttamaan salkun 10-15 yhtiöön, en usko, että tällaisia tuottolukemia tullaan jatkossa näkemään.

OP:n salkku

Osuuspankin salkkuni tuotti kvartaalin aikana noin +28% (tuotto laskettu 2.4.2019, joten siinä mukana jo toista kvartaalia). OP:n salkkuni muodostuu osittain Nordnetin salkun kanssa päällekkäisistä sijoituksista (pienet Admicom ja Revenio Group ja Talenom positiot) sekä uusista positioista, jotka ovat Nixu, Kamux ja QT Group. Salkun markkina-arvo on tällä hetkellä vain noin 2000€, mutta teen uudet ostot yleensä OP:n salkkuun, koska OP:ssa on 1% katto pienille suorille sijoituksille.

Nixu kertoi maaliskuun aikana uusista yrityskaupoista ja Nixu jalkautuu nyt myös Tanskan markkinoille. Osake on ollut myös ihan hyvässä vedossa ja aliarvostus on purkaantunut.

Ostot maaliskuussa

Talenom 4 kpl @ 26,40€

Kamux 20 kpl @ 5,80€

Kamux 18 kpl @ 6,04€

Kamux 9 kpl @ 6,12€

 

Myynnit maaliskuussa

Ei myyntejä kuukauden aikana

 

Osingot maaliskuussa

  • Osinko, Talenom, 30,25€ BRUTTO
  • Osinko Talenom, 8,80 € BRUTTO
  • Osinko Revenio Group, 47,60€ BRUTTO
  • Osinko Revenio Group, 2,52€ BRUTTO

Pienemmät osingot ovat siis OP:n tililtäni. Osingot yhteensä maaliskuun aikana 89,17€ brutto.

Osakepoiminta on vaikeaa

Verneri Pulkkinen linkkasi twitterin puolella artikkelin, jonka mukaan osakepoiminta on vaikeaa, koska vain pieni osa osakkeista tuottaa ylituottoa pitkässä juoksussa. 10 vuoden aikana noin 60% osakkeista on keskimäärin hävinnyt indeksille. Tämä puoltaisi indeksiin sijoittamista. Minunkin on vaikea perustella osakepoimintaani järkisyillä. Osakepoiminta on minulle enemmän rakas harrastus, josta opin myös paljon. Lukemalla yhtiöiden raportteja ja analyysejä yhtiöistä voi varmasti oppia paljon. Ymmärrän toki niitä, jotka näkevät myös sijoittamisen kuivaakin kuivempana toimintana.

Minusta ei osakepoimijaa saa koskaan pois, mutta voin pikkuhiljaa myös lisätä indeksien määrää salkussani. Olen kuitenkin sen verran ajoittaja, etten tällä hetkellä nappaa indeksiä salkkuun (ainoastaan 50 € kk menee is3n ETF:ään kuukausisäästöllä) vaan odottelen indeksien osalta parempia ja halvempia aikoja.

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Vastaa