Salkun tapahtumat syyskuussa 2018

kannettava tietokone pöydällä
Revenio Group, Admicom, JD.com, Efecte, Qt Group, Verkkokauppa.com
salkun sisältö syyskuussa 2018

 

Syyskuu ja vuoden 2018 kolmas kvartaali on nyt taputeltu. Syyskuuhun mahtui mukavaa meininkiä, kun kävin kuun loppupuolella tekemässä reissun Tukholmaan. En käynyt Tukholman pörssin luona, mutta muuten keskustaa tuli nähtyä jonkin verran. Hyvää ruokaa ja juomaa tuli nautittua runsaasti. Valitettavasti olen kovin herkkä merenkäynnille, joten tasapaino tuntuu vielä tätä kirjoittaessakin olevan hieman sekaisin. Mutta se on pieni hinta maksettavaksi muuten mahtavasta reissusta.

Salkunkin puolella tapahtui jonkin verran. Alta löydät salkkuni tapahtumat syyskuulta:

Myynnit:

Myin 60 kpl Revenio Groupin osakkeita @ 15,46 €, salkussa jäljellä 240 osaketta

Ostot:

Ostin 16 kpl Qt Groupin osakkeita OP:n puolella @ 8,94 €

Ostin 46 kpl Verkkokauppa.comin osakkeita OP:n puolella @ 4,34 €

Ostin 75 kpl JD.com in osakkeita Nordnetin puolella @25,27 USD

 

JD.com

JD.com on uusi positio Nordnetin salkussani. JD on Kiinan suurin retaileri ja toiseksi suurin verkkokauppa. Yhtiö on kovasti kehittämässä logistiikkaverkostoa Kiinassa, joten sitä voisi kohta luonnehtia myös Kiinan UPS:ksi. Lisäksi JD on automatisoimassa varastojaan kovaa vauhtia ja sillä on pilottivarastoja, joissa tarvitaan vain muutamia ihmisiä valvomaan robottien toimintaa.

JD tekee yhteistyötä myös mm. Walmartin kanssa tuoden Walmartin brändejä Kiinan puolelle. Toinen länsimainen kumppani on Alphabet (Google).

JD on kasvattanut liikevaihtoaan viime vuonna vielä ripeää noin 40% tahtia. Liikevaihdon kasvu on hieman hyytynyt tänä vuonna mutta niin on myös osakekurssikin. Kurssi on lasketellut kauppasodan ja viimeisimmäksi CEO:n raiskaussyytösten takia lähes 50% ATH lukemista.

Onko yhtiön liiketoiminta rapautunut samaa tahtia osakekurssin kanssa? Väittäisin, että ei ole. Lisätietoja asiasta saamme Q3:n tulossa ulos. JD:n toimitusjohtajan mahdollinen rikollinen toiminta yksityiselämänsä puolella on toki huolestuttavaa myös osakkeenomistajan kannalta. Yhtiön maine ja brändi ovat vaakalaudalla mutta myös mahdollinen päätöksenteon halvautuminen, jos toimitusjohtaja tuomitaan ja luovutetaan Kiinasta kärsimään rangaistusta Yhdysvaltoihin.

Itse ajattelen kuitenkin niin, että pahimman skenaarion toteutuessa tehtäisiin järjestelyjä yhtiön päätäntävallan siirtämiseksi. En usko yhtiön perustajan ja toimitusjohtajan Richard Liun intresseissä olevan yhtiön ajaminen maan tasalle.

Minun kiinnostukseni yhtiössä herätti sen suhtautuminen teknologiaan ja tietysti myös osakekurssin voimakas lasku. Uskon pitäväni yhtiötä salkussani pitkään ja näkisin siinä nyt olevan paljon potentiaalia. Aika näyttää sijoituscasen onnistumisen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Vastaa