Kirjoittajasta

Moi! Nimeni on Sampo Arola ja olen tämän blogin kirjoittaja. Olen työskennellyt IT-alan perustehtävissä sekä tehnyt taloushallinnon avustavia töitä. Nykyisin teen myös sivutoimisesti yritykseni kautta digitaalisen markkinoinnin tehtäviä. Ikää minulla on 36 vuotta.

Sijoittamisesta on tullut minulle rakas harrastus. Kipinä sijoittamiseen syntyi entisellä työpaikallani kuullessani työkavereiden keskustelevan sijoittamisesta. Tämä tapahtui suunnilleen 2009 finanssikriisin jälkeen. Ensimmäisiin sijoituksiin kuuluivat mm. Rautaruukki ja Kemira. Lähdin siis heti sijoittamaan rohkeasti suoriin osakesijoituksiin tekemättä paljoakaan taustatyötä. Kantapään kautta oppii tietysti parhaiten.

Myöhemmin, noin 2014 vuoden tienoilla, innostuin Jukka Oksaharjun blogista ja hänen laatuyhtiöstrategiastaan. Salkkuun päätyi niin kotimaisia kuin ulkomaisia laadukkaina tunnettuja yhtiöitä. Esimerkkeinä mm. The Coca-Cola Company ja suomesta Nokian Renkaat.

Lisäksi kiinnostuin ulkomaisista blogeista, kuten ”Dividend Growth Investor” ja Jason Fieberin blogista ”Dividend Mantra”. Blogeille yhteistä oli laadukkaiden osinkoa maksavien yhtiöiden poimiminen.

Vuonna 2017 päädyin ostamaan asunnon, jonka yhteydessä myin ¾ osaa sijoituksistani. Tämä mahdollisti myös sijoitusstrategian uudelleenarvioinnin. Olin alkanut seurata yhä enemmän Inderesin tarjontaa ja sen seurauksena salkkuun alkoi valikoitua enemmän pienempiä yhtiöitä.

Vaikka olen lähes koko sijoitusharrastukseni ajan ollut osakepoimija, pidän myös indeksisijoittamista erinomaisena tapana sijoittaa.

Tavaran haaliminen ei tuo minulle onnea

Olen jonkin sortin minimalisti. Olen huomannut, että turhien tavaroiden ostaminen ei tuo minulle onnea ja painotankin kuluttamisessani nykyään enemmän elämyksiä. Syön usein myös ulkona, koska kokkailu ei kuulu kiinnostuksenkohteisiini. Muuten olen kyllä melko säästäväinen.

Minut tavoittaa sähköpostilla osoitteesta sampo.arola(at)gmail.com

Twitterissä kirjoittelen sijoittamisesta ja taloudesta, sekä muista kiinnostavista asioista @samar123

Rahasampo blogin kirjoittaja